Historien

Vi har sat aftryk i mere end 75 år
SOLO Grafisk A/S har eksisteret siden marts 2000. Dengang etablerede Bo Bjerregaard Pedersen sig sammen med sin daværende kompagnon på Bøgildsmindevej 3 i Nørresundby. Etableringen fandt sted på platformen af inhouse trykkerierne hos kontorforsyningerne Hestbech & Co. og Søren Hempel´s Eftf.. Forhistorien for at drive SOLO Grafisk bygger på en spændende og unik historie, der har sat aftryk i mere end 75 år.

Oprindeligt blev virksomheden Hestbech og Co. grundlagt i Lemvig i 1895 og flyttede til Aalborg i 1916. I 1930 etablerede virksomheden sig i Håbets Gård ved Stranden og tre år senere, altså i 1933, blev der opstartet produktion af tryksager.
I 1938 flyttede virksomheden til Vesterå, hvor produktion af papirposer og lettere emballage blev påbegyndt. Tre årtier senere, nærmere bestemt i 1969, blev de daværende produktionslokaler for trange, hvorfor virksomheden flyttede til større lokaler. Virksomheden fik nu til huse på Strandvejen.

I 1976 flyttede Hestbech & Co. nord for Limfjorden, nærmere bestemt til Bouet, og fik adresse på Bøgildsmindevej 3. Ti år senere opkøbte Hestbech & Co. det daværende Stenstrup, og i 1997 blev virksomheden atter udvidet, da Hestbech & Co. fusionerede med Hempel´s Eftf. Dette skete umiddelbart efter, at en storbrand havde medført, at virksomhedens faciliteter ikke stod til at redde, hvorefter nye bygninger blev opført.

I 2003, tre år efter at Bo Bjerregaard Pedersen og hans kompagnon havde etableret sig på den daværende platform, blev Bo eneejer af virksomheden. Ved årsskiftet 2005/2006 flyttede SOLO Grafisk A/S ind i 700 kvadratmeter store kontor- og produktionslokaler på den modsatte side af vejen. Virksomheden fik da adresse på Bøgildsmindevej 1. I 2008 kunne virksomheden fejre 75 års jubilæum som trykkeri.
I dag er det fortsat Bo Bjerregaard Pedersen, der driver virksomheden, der udover at tælle 11 engagerede og kompetente medarbejdere også rummer en alsidig og moderne maskinpark. Virksomhedens kompetencer har udviklet sig i takt med dens øvrige udvikling og konstante fokus på kunderne, hvorfor SOLO Grafisk i dag er blandt de førende trykkerier i Nordjylland med en kundekreds, der breder sig over Danmark, Norge og Grønland.

 

Vores grundlag

Mission:
Vi producerer og forædler det trykte medie – vi stræber efter det perfekte samarbejde, og vi yder vore kunder den bedste service.
Vores motto er ”hos os behandler vi alle vore kunder ens - men alligevel forskelligt”

Vision:
Vi vil være den mest attraktive samarbejdspartner for vore kunder, leverandører og medarbejdere.
Det vil vi opnå gennem konstant fokus på ”den røde tråd” i samarbejde, udvikling af opgaver og effektivisering af workflow samt professionel servicering af vore kunder.

"Den røde tråd" -Værdier
Ærlighed, loyalitet, flexibilitet, engagement, teamwork, rummelighed, passion og ambition.

SOLO Grafisk set..


 

 

DTP/Prepress

Ved årsskiftet 2005/2006 investerede vi i nyt topmoderne DTP/Prepress udstyr, herunder bl.a. en SCREEN CTP (Computer to plate), hvorpå vi laver trykklare plader til direkte montering i en af vores mange trykmaskiner. På samme tidspunkt optimerede vi vores DTP-afdeling med digitaltryk ved at investere i ny teknologi inden for print og grafisk workflow, herunder bl.a. CANON iPF8100 (42”) 12-farvede storformat plotter. I foråret 2011 investerede vi i en ny digital trykmaskine i form af en EPSON STYLUS PRO7600 (44”) 7-farvede storformat plotter.
Vores grafikere arbejder hovedsageligt på MAC, men DTP-afdelingen råder også over et antal PC´er. Med vores valg af udstyr er vi konstant opmærksomme på at leve op til dine behov og opgaver.

Trykkeri og maskinpark

Da vi i 2000 drev trykkeriet videre på platformen af Hestbech og Søren Hempel, overtog vi alt produktionsudstyr. Vores alsidige og meget fleksible maskinpark udgøres af 2 og 5-farvede Heidelberg Speedmaster trykmaskiner samt et større antal af andet produktionsudstyr.

  • Heidelberg Cylinder, format: 56 x 77 cm

  • Heidelberg Vingeautomat, format: 26 x 38 cm

  • Polar skæremaskine, format: 92 cm

  • Form Collect optagemaskine med nummerværk

  • Stahl falsemaskine

  • Duplo DC optager

  • Plockmatic 60 hæfte- og falsemaskine

Vi tager det som en selvfølge at foretage løbende optimeringer af trykkapacitet og trykmaskiner samt maskiner til færdiggørelse og bogbind af din tryksag.

 
SOLO Grafisk A/S
Bøgildsmindevej 1
9400 Nørresundby
info@solografisk.dk
Tlf. +45 7022 4142